LAKÁSÁBA VARÁZSOLJA A VALÓDI FA ÉS A TERMÉSZET CSODÁLATOS VILÁGÁT

Minőségi nyárfabútorok
Köszöntő
Bemutatkozom
KÉPGALÉRIA-I.
KÉPGALÉRIA-II.
KÉPGALÉRIA-III.
Áraink
Kerti bútorok ápolása
Árajánlatkérés
Kapcsolatfelvétel
Vendégkönyv 1
Novelláim
Partnereink-1
Partnereink-2
PerfectJob
Vendégkönyv 2

HÍREK

Minőségi kerti és beltéri bútorok
Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!

Születtem 54-ben, voltam dunai hajós és batikoló. Vagyok faműves, és írok. Mindig a művészvilág peremén. Se kint, se bent. Viszont innen félig-kintről, majdnem-bentről jól látom a fonák részeket is. Volt, hogy nagyobbnak éreztem magam, de a világ kereke nem fog komolyabban zökkenni, ha majd átmegy rajtam. Néha lázadtam, sokszor beolvadtam, olykor megtapostak, de mindig felálltam. Persze egyszer lent maradok, mint mindenki, de ígérem, feltartom majd a középső ujjamat, ha közelít a kerék. Ennyit mindig megtehetünk!

Nem vagyok író, de írok. Egyre többet, mert rákaptam, mint más a kábszerre.

Szeretek röhögni magamon, bár olykor meg is siratom némelyik írásomat. Fura dolog ez. Én találom ki, mégis mellbe vág.

Bizonytalan vagyok hogyan tovább, de azt tudom, hogy az emberről akarok írni, úgy ahogy van. Nem ragozni, hazudozni nagy tettekről, célokról, hanem megkeresni az apró valóságok szépségét és mocskát. Ha, ez utóbbit ki tudom rángatni a fényre, kevésbé lesz büdös. Szemem van már hozzá, mesélni pedig most tanulok.

Írói honlapom itt érhető el: http://urbanszkilaszlo.freewb.hu/


Első önálló antológiám Odakint, a pusztában címmel 2011 szeptemberében, a Historium kiadó gondozásában jelent meg. Novelláimból A fogadó, A vacsora, az Apródélet, Az íj, Az íjász, a Boszorkány volt, az Egymásra utalva, az Odakint a pusztában, a Szilaj legények és a Tűzben égsz majd c. kerültek beválogatásra.
Felkérést kaptam egy, a XIV. században játszódó történelmi regény írására (Nemtelen nemesek), melynek első fejezetét kitettem írói oldalamra. Ha a kötet sikeres lesz, lehetőségem lesz nagyobb lélegzetű regény, sőt trilógia írására is. Témája a "Magyar Vadnyugat", a nagy marhahajtások kora, 1300-1500-ig.

Akinek tetszenek írásaim, kérem, szorítson nekem a sikerért!

Nagyszerű lenne ötvenhét évesen sikeres kezdő írónak lenni. Ezt a poént talán csak az múlja felül, hogy az ősmagyar Urbánszki néven jelenek meg egy szlovákiai magyar kiadónál, mint pályakezdő magyar író. :)


Novelláim:


onMouseOut="document.getElementById?this.style.color='#3EC936':null;document.getElementById?this.innerHTML='Ki vagyok én?':null">Ki vagyok én?ApródéletFélútonCsövifaterAz íjászAz íjA vacsoraA kocsmábanSzilaj legényekBuksi